На Полтавщині підприємець спричинив ДТП: загинула жінка, її дитина в реанімації, є інші постраждалі

На Полтавщині на трасі Полтава-Диканька сталася ДТП, у якій загинула жінка 1980 року народження та постраждали ще четверо людей, у тому числі 12-річна дитина

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Полтавській області.

Аварія сталася 13 липня близько 18:00. Між селом Бричківка та селом Сорочин Яр сталося зіткнення легкових автомобілів Toyota Corolla та ВАЗ-21099. За кермом Toyota перебував місцевий підприємець, засновник групи проектів "Зміст" (місцеве інтернет-видання, креативна агенція, аналітичний центр, кав’ярня та книжковий магазин) Олексій Сердюков.

"Громадське" називає Сердюкова головою обласної організації партії "Слуга народу". Водночас полтавське видання "Полтавщина" повідомляє, що Сердюков упродовж останнього часу займався передвиборчою кампанією кандидата в народні депутати від партії "Слуга народу" Дмитра Нальотова.

Сердюков визнав себе винуватцем смертельної аварії, про що написав у Facebook.

"За кермом автомобіля був я, Олена сиділа ззаду. Я пішов на обгін і під час обгону у мене провалилася передача і я не зміг закінчити обгін. Справа був автомобіль, я спробував з'їхати на узбіччя, але було пізно. Це все не знімає з мене відповідальність. У мене перелом таза, Олена у важкому стані. Немає слів, які можна сказати, щоб стало легше родичам загиблої дівчини. Єдине що ми можемо зробити - пообіцяти взяти на себе всі витрати, пов'язані з лікуванням та іншими витратами, пов'язаними з ситуацією і лікуванням інших потерпілих", - написав Сердюков.

На відео з відеореєстратора водія, який їхав позаду, можна побачити, що Toyota пішла на обгін за автомобілем, який також почав обгін і ще не завершив маневр. Водій Toyota, побачивши зустрічні автомобілі, загальмував, але замість відвернути вправо, відвернув вліво - зіткнувся в лоба з ВАЗ-21099.

У поліції зазначили, що у Toyota перебували чоловік 1988 року народження та жінка 1986 р. н., а в салоні  ВАЗ-21099 - чоловік 1978 р. н., жінка 1980 р. н. та її 12-тирічна дочка. Усіх п’ятьох госпіталізували, проте за кілька годин в реанімації померла пасажирка "ВАЗа". Її донька наразі перебуває в реанімації у тяжкому стані. Також у тяжкому стані перебуває водій "ВАЗ -21099".