Треба об’єднатися для протидії реваншу, - Порошенко

П’ятий президент України Петро Порошенко розповів, як дати відсіч спробам російського реваншу

Про це під час телемарафону "Стоп реванш" телеканалів Еспресо, Прямого та 5 каналу заявив п'ятий президент України Петро Порошенко.

“Загроза саме капітуляції сьогодні нависла над Україною”, - заявив Порошенко.

Порошенко пояснив, що коли йдеться про наприклад, перейменування вулиць – це принципове питання. Адже, Бандера – це символ України.

“Прийняв суд рішення щодо перейменування проспекту Бандери у проспект Московський – це два символи. Бандера є символ і Москва є символ. Тільки Бандера – є символ України, а Москва є символ іншої держави”, - сказав він.

Порошенко додав, що їхня політсила не допустить реваншу:“І, тому наша команда звернулася негайно до своєї фракції в Київраді й на найближче засідання Київради буде внесено рішення про повторне найменування проспектів на честь видатних українців. Ми не допустимо реваншу”.

За словами Порошенка, його політсила доклала також зусиль, щоб у виборчих списках не було Кузьміна, Шарія чи Оніщенка.

“Наша команда звернулася до ЦВК і звернулася до суду, щоб у виборчих бюлетенях не було прізвищ цих одіозних політиків, які є поплічниками Януковича, які причетні починаючи від прийняття законів 16 січня і закінчуючи розстрілами на Майдані”- додав Порошенко.

Порошенко наголосив, що якщо українці хочуть зберегти державу та спрямованість на євроінтеграцію, то саме “в парламенті українські державники повинні дати відсіч російському агресору”.

“Ми маємо об’єднатися 21 липня”, - наголосив Порошенко.

За словами Порошенка, тільки довіра та підтримка 21 липня допоможе протидіяти реваншу.