Денісова передала Москальковій список зі 150 ув'язненими українцями

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова й уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у вівторок обмінялися списками українців і росіян, які перебувають у СІЗО та в'язницях двох країн

Про це Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"Перебуваючи у Москві, передала Уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій список зі 150 громадян України, які утримуються у місцях несвободи у РФ та в Криму, у тому числі 24 українських моряків. Такий же список, але з громадянами РФ, які утримуються в Україні, мені передала Тетяна Москалькова", - зазначила вона.

Денісова зауважила, що ще учора вони домовились про необхідність вирішення гуманітарних питань щодо забезпечення окремих громадян, які перебувають у місцях несвободи, медичною або іншою допомогою.

"Ми визначили кейси осіб, щодо яких необхідне термінове медичне втручання незалежних лікарів. Це, зокрема, Павло Гриб, Едем Бекіров, Володимир Балух. Сподіваюся, що найближчим часом їх відвідають лікарі", - додала вона.

Денісова повідомила, що вони з Тетяною Москальковою домовились про те, щоб звернутися до президентів України та РФ щодо розгляду питання помилування деяких громадян наших країн.

"І надалі продовжуватимемо співпрацю, щоб права наших громадян були відновлені", - підсумувала Денісова.