Княжицький: "Разом ми маємо захистити українську Україну"

Львів готується до концерту на честь вступу в дію закону про державну мову

Мешканці 20-ти міст на Сході та Заході, на Півночі та на ПівдніУкраїни зберуться на площах своїх міст. Зокрема у Києві, Львові та Харкові відбудуться концерти за участю Злати Огнєвіч, Наталки Карпи, Tarabarova, Оксани Мухи, Ivan Navi, Пікардійської терції, Sonya Kay та інших виконавців. 

Голова комітету з питань культури та духовності, співавтор закону Микола Княжицький закликав українців відзначити вступ в дію закону про функціонування української мови як державної. Микола Княжицький, зазначив, що ми всі разом повинні захистити українську Україну та не допустити реваншу проросійських сил та наступу на українську мову.

Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” був ухвалений Верховною Радою України 25 квітня цього року та опублікований у газеті “Голос України” 16 травня. Завдання закону – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави. Українська мова – один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.