Княжицький: Українська мова є найкращим захистом від агресії Росії

“Мова об'єднує” - це всеукраїнська акція, що триває у 20 містах України ввечері 16 липня, в день набуття чинності Закону про державну мову

“Вороги України весь час говорять, що українська мова нібито роз'єднує  українців. Вони говорять, що треба говорити іншими мовами, зокрема російською, аби показати, що в Україні є демократія. Але російський лідер Володимир Путін, лідер країни-агресора  говорить прямо, що ми є одним народом. Що нас нічого не розділяє. Але я переконаний, що нас розділяють цінності. Бо ми європейська країна. І нас захищає українська мова. Яка є кращім захистом від агресії Росії”, - сказав Микола Княжицький, голова парламентського комітету культури та духовності під час заходу “Мова об'єднує” у Львові.
 
Княжицький є співавтором Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".
 
“Мова об'єднує” - це всеукраїнська акція, що триває у 20 містах України ввечорі 16 липня, в день набуття чинності Закону про державну мову. Зокрема, у Києві, Львові та Харкові відбуваються концерти за участі українських виконавців Злати Огнєвіч, Наталки Карпи, Tarabarova, Оксани Мухи, Ivan Navi, Пікардійської терції, Sonya Kay та Тараса та Соломії Чубай.
 
Організаторами акції є громадські організації та волонтери. Метою акції є популяризувати українську мову.
 
Завдання закону про державну мову – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави. Українська мова – один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.