Порошенко подякував Княжицькому та Парубію за Закон про державну мову

П'ятий Президент України Петро Порошенко подякував за унікальний внесок в ухвалення Закону Про мову спікеру Верховної Ради України Андрію Парубію та голові Комітету з питань культури і духовності Миколі Княжицькому

"Я дякую всім, хто працював над законом. Микола Княжицький великий молодець! Було зроблено велику роботу. Я дякую всім народним депутатам, громадськості, дякую ще раз Голові Верховної Ради - Андрію Парубію - за унікальний внесок в ухвалення закону", - сказав Порошенко зі сцени акції “Мова об'єднує”, що триває у Львові.
 
Захід проводиться  в день набуття чинності Закону про державну мову. Народний депутат Микола Княжицький — один з авторів Закону. 
 
“Мова об'єднує” - це всеукраїнська акція, що триває у 20 містах України ввечорі 16 липня. Організаторами акції є громадські організації та волонтери. Мета заходу - популяризація української мови.
 
Завдання закону про державну мову – об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави. Українська мова – один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.