"Радикальна партія" Ляшка витратила на телерекламу найбільше, - моніторинг "Чесно"

"Радикальна партія" витратила на телерекламу 45,5 млн грн, тоді як лідер соцопитувань "Слуга народу" - 19,9 млн грн

Такі дані наводить громадський рух "Чесно" за підсумками моніторингу.

Найбільше коштів на агітаційну рекламу на 18 національних телеканалах витратила "Радикальна партія", на другому місці – "Українська стратегія Гройсмана", на третьому – "Європейська солідарність".

"Чесно" проаналізували обсяги та вартість політичної реклами у період з 21 квітня по 7 липня.

"Першість за обсягами витрат на телерекламу належить "Радикальній партії". Станом на 7 липня розміщення агітації в ефірах національних каналів мала б коштувати політсилі близько 45,5 млн грн. До цієї суми ми враховували вартість вітальних роликів лідера партії Олега Ляшка", - повідомили у "Чесно".

"Радикалам" несуттєво поступається "Українська стратегія Гройсмана" з 44,7 млн грн витрат на телерекламу.

"Варто зазначити, що присутність Володимира Гройсмана у рекламних блоках не була обмежена лише агітацією "Української стратегії". У квітні на замовлення Кабінету Міністрів на телеканалах 47 разів показували ролики, що просували бренд "#урядГройсмана". Транслювання цієї реклами лише у квітні мала коштувати державному бюджету близько 650 тисяч гривень. Урядову соціальну рекламу під брендом "#урядГройсмана" "Чесно" фіксував і у червні", - йдеться в повідомленні.

До ТОП-3 партій за обсягами витрат на телерекламу також входить "Європейська солідарність" - 42,9 млн грн. 

Більш ніж 40 мільйонів гривень на телерекламу витратили також в "Опозиційному блоці". Першу п’ятірку партій за обсягами видатків на агітацію на ТБ закриває "Голос" з 37,7 млн грн.

Окрім них, "Опозиційна платформа – "За життя" витратила 33,4 млн грн, "Слуга народу" - 19,9 млн грн, "Батьківщина" – 17 млн грн, "Громадянська позиція" – 9,1 млн грн, "Самопоміч" – 4,5 млн грн, "Сила і честь" – 1,8 млн грн.

З 21 квітня по 7 липня партії та кандидати разом витратили на рекламу на національних телеканалах близько 307 мільйонів гривень.