У РНБО хочуть змінити процедуру оборонного замовлення, знявши гриф таємності

Наразі близько 90% оборонних замовлень проводять таємно, у Раді національної безпеки і оборони хочуть змінити цю процедуру

Про це заявив новий секретар РНБО Олександр Данилюк на форумі "Встановлення справедливості - порядок денний для майбутнього парламенту" в Києві, передає Громадське.

"Близько 90% замовлень зі сфери оборони відбуваються у таємному режимі. Зрозуміло, що коли це відбувається, на цьому хтось заробляє, або, як мінімум, гроші застосовуються неефективно. Тому має бути застосований принцип мінімально доцільної таємності, який діє у різних країнах світу. Тобто мінімально те, що справді треба, - тримати таємно, а до решти мають застосовуватися прозорі, конкурентні процедури", - прокоментував Олександр Данилюк.

Зокрема, Данилюк додав, що потрібно впроваджувати декілька законопроектів, які стосуються реформи СБУ та створення Служби фінансових розслідувань.

"Це має бути пакет реформ, бо без реформи СБУ решта сфер не реформується. Тут все пов’язано. Я впевнений, що парламент прийме ці закони, і тоді ми пройдемо ключовий рубікон. Це не останні реформи, але вони не будуть безрезультатними", - зазначив секретар РНБО.