В'ятрович: Українську мову нарешті захищатиме українська держава

На святковій акції “Мова об'єднує” у Львові виступив голова Українського Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович

“Сотні років українську мову нищили. В цьому Російська імперія, Радянський Союз, сучасна Російська Федерація були абсолютно послідовними: вони системно нищили мову... І ми розуміємо, що українська мова потребує підтримки. Тоді, в кінці 80-х і на початку 90-х ми виходили на мітинги і намагалися підтримувати цю мову, як могли, але цього було замало. Тепер я страшенно втішений, що мені не доведеться свого малого вести на мітинги в підтримку мови. Тому що підтримкою мови тепер займеться Українська держава”, - сказав В'ятрович.
 
“Мова об'єднує” - це всеукраїнська акція, що триває у 20 містах України ввечорі 16 липня, в день набуття чинності Закону про державну мову.
 
Зокрема, у Києві, Львові та Харкові відбуваються концерти за участі українських виконавців Злати Огнєвіч, Наталки Карпи, Tarabarova, Оксани Мухи, Ivan Navi, Пікардійської терції, Sonya Kay, Тарас та Соломія Чубай.
 
Акції також відбуваються в Одесі, Вінниці, Дніпрі, Херсоні, Житомирі, Івано-Франківську, Кам'янець-Подільському, Ананьїві, Богуславі, Кропивницькому, Луцьку, Маріуполі, Миколаїві, Первомайську, Полтаві, Рівному, Ружині, Сумах, Тернополі, Тростянці, Умані, Черкасах, Чернігові.