Княжицький: Ми маємо відстояти Україну, як відстояли Закон про українську мову

У Львові завершилася масштабна акція “Мова об'єднує” на підтримку Закону про державну мову, що набув чинності 16 липня. Один з авторів Закону, народний депутат Микола Княжицький згадав, як складно було відстоювати документ на етапі розгляду у сесійній залі Верховної Ради

"Коли  вже вибори відбулися, і всі очікували найгіршого, і всі думали, що закон не приймуть, ми зрозуміли, що ми маємо всім довести, що ми українці. Ми зрозуміли, що у нас є сила і що треба вистояти і відстояти цей закон. Зараз ми заходимо в дуже непростий час. В час, коли будуть промивати мізки, обдурювати, брехати, вести інформаційну війну. Ми мусимо вистояти так, як ми відстояли цей закон. Стояти плече до плеча, тримати стрій. І знати, що ми переможемо. Україна - наша", - сказав він.

Парламент проголосував Закон ще 25 квітня цього року. Завдання Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" - об’єднати Україну, гарантувати кожній людині право на отримання інформації і послуг українською мовою в усіх публічних сферах на всій території нашої держави. Українська мова - один з ключових факторів державної незалежності, національної безпеки та цілісності країни.

Акція "Мова об'єднує" відбулася у понад 30 містах України, тисячі українців приєдналися до заходів.