"Ви хочете допомогти чи построїти всіх?": Директор аеропорту в Миколаєві посперечався з Зеленським

Під час робочої поїздки до Миколаєва президент влаштував перепалку з директором місцевого аеропорту Федором Барною

Відповідне відео оприлюднили "Никвести".

Президента зацікавила ситуація з Миколаївським аеропортом, який є міжнародним. Тут зробили ремонт наприкінці 2018 року, і вже в грудні з відремонтованого летовища вилетів перший літак. Щоправда, до кінця споруду так і не доробили. Крім того, після сильної зливи у Миколаєві на початку червня у будівлі аеропорту протік дах.

До того ж, попереднє керівництво Миколаївського аеропорту підозрюють у корупції. Зокрема, за однією з версій слідства попередній директор аеропорту "Миколаїв" Владислав Волошин застрелився після того, як на нього почало тиснути керівництво Миколаївської обласної державної адміністрації, вимагаючи підписати акти незаконно виконаних ремонтних робіт.

Відтак, чинний директор аеропорту Федір Барна попросив президента допомогти та посприяти у вирішенні проблем. 

"Ви хочете нам допомогти, чи нас построїти тут усіх?" – запитав Барна.

На це президент обурився. "Кого всіх? Далі самі розбирайтеся, поїхали!" – відповів Зеленський.

Барна спробував вибачитися та зупинити президента, утім позитивного результату це не мало.

"Вибачте! Я прошу вашої допомоги, ви ж приїхали? Ви хочете через два роки приїхати, щоб тут був аеропорт?" – зауважив керівник аеропорту.

Зрештою Зеленський пообіцяв допомогти аеропорту, зокрема надати йому додатковий літак і диспетчерів. Водночас, за словами Барни, якщо будуть кошти, до кінця сезону вони зможуть добудувати аеропорт. Він додав, що цього року летовищу потрібно 150 млн грн, а наступного – 450 млн грн.

Початок перепалки на відео - 1:25:30.

Раніше президент Володимир Зеленський зобов’язав міського голову Дніпра Бориса Філатова завершити якісний ремонт Нового мосту до Дня міста – 14 вересня