США занепокоєні розгортанням нестратегічної ядерної зброї Росії, - Держдеп

Делегація США висловила Росії занепокоєння у зв'язку з неконтрольованим процесом розгортання нестратегічної ядерної зброї всупереч досягнутим раніше домовленостям

Як повідомили в Держдепартаменті США, таким є один із підсумків переговорів у Женеві на рівні заступників глав зовнішньополітичних відомств США і Росії, передає Укрінформ.

"Діалог з питань стратегічної безпеки став черговим заходом у серії зустрічей, проведених Сполученими Штатами з російськими чиновниками у розвиток переговорів держсекретаря Помпео й міністра закордонних справ Лаврова, - уточнили в американському відомстві.

Теми нинішньої дискусії стосувалися зменшення непорозумінь і невірного сприйняття низки ключових питань безпеки. При цьому вказується, що американська делегація зосередила увагу на Стратегії національної безпеки США, Національній оборонній стратегії, Огляді конфігурації ядерних сил, Огляді протиракетної оборони.

"Делегація США чітко заявила прихильність ефективному контролю над озброєннями, а також повному й контрольованому виконанню договорів. Делегація США також підкреслила занепокоєння з приводу розвитку й розгортання нестратегічної ядерної зброї в Росії", - зауважили в Держдепі.

Американську делегацію очолили заступники держсекретаря США Джон Салліван і Андреа Томпсон. Російську сторону представив заступник глави МЗС Сергій Рябков.