У Білій Церкві поліція опломбувала білборди кандидата-клона "Слуги народу"

У Білій Церкві Київської області поліція опломбувала білборди кандидата у народні депутати Ярослава Яременка, де він представляє себе головою ГО "Слуга Народу"

Про це повідомляється на сайті "Опори".

Кандидат від "Слуги народу" Юрій Нестерчук заявив у поліцію на кандидата-самовисуванця, мовляв, той використовує в агітації символіку подібну до вищеназваної партії. Відтак, поліція опломбувала борди кандидата як речові докази. Між тим, сам Яременко не є членом, або кандидатом від цієї партії.

14 липня поліція Білої Церкви заклеїла чорною плівкою 17 агітаційних білбордів на користь кандидата Яременка, розміщених у місті. На кожному з них правоохоронці залишили повідомлення про те, що дані об’єкти є речовими доказами у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 157 Кримінального Кодексу України.

У відповідь на це Яременко написав скаргу до Центральної виборчої комісії та окружної виборчої комісії 90-го ВО, де зазначає, що такі дії поліції спрямовані на користь одного з кандидатів та є втручанням у виборчий процес.

15 липня окружна виборча комісія провела засідання, на якому розглядали скаргу. У зв'язку зі зверненням, члени комісії прийняли рішення звернутися до Генеральної прокуратури України та Державного Бюро розслідувань.