Уряд звільнив в. о. голови ДФС Власова, відставки якого вимагав Зеленський

ДФС ліквідовується, натомість утворені Податкова та Митна служби, які очолять нові керівники

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє "Укрінформ".

"По ДФС, Власов написав заяву про звільнення. Сьогодні буде ухвалено рішення. Відповідно, з понеділка це звільнення буде реалізовано, до понеділка буде передача справ. ДФС ліквідовується, ми утворили Податкову та Митну служби, там є нові керівники і формуються структури. Ліквідацією займатиметься один з директорів департаментів ДФС", - сказав Гройсман.

18 грудня 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про утворення Державної податкової та Державної митної служб (ДМС) шляхом реорганізації Державної фіскальної служби. 6 березня 2019 року уряд затвердив положення про ДПС і ДМС, а 20 березня оголосив конкурс на зайняття посад керівників ДПС і ДМС.

8 травня 2019 року головою Державної податкової служби призначено переможця конкурсу Сергія Верланова. У конкурсі на посаду голови Державної митної служби переміг перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов. Кабінет міністрів України 5 липня 2019 року призначив Нефьодова головою Державної митної служби, з 15 липня він приступив до виконання своїх обов'язків.

13 липня президент України Володимир Зеленський закликав в.о. голови Державної фіскальної служби Олександра Власова написати заяву про відставку через невиконання ним в повному обсязі їхньої попередньої домовленості щодо звільнення керівників чотирьох митниць в західних областях України