Дубілет просить надсилати йому випадки рейдерства, щоб “побороти це зло якомога швидше”

Співзасновник мобільного банку monobank та радник тимчасово виконувача обов'язків глави Служби безпеки України (СБУ) Івана Баканова Дмитро Дубілет анонсував низку заходів у боротьбі з рейдерством

Про це він повідомив у своєму Facebook.

“Рейдерство - величезна проблема для України. Просто вражає, реєстратори (а їх під 10 тисяч) можуть в нашій країні запросто переписати нерухомість, землю або бізнес на нового власника. Причому бізнес-процес побудований так, що попередній власник може нічого про це не знати.

Через це Україна втрачає мільярди. Адже в тому числі з-за цієї проблеми на наш ринок не заходять іноземні банки (дешеві кредити) і взагалі іноземний бізнес”, - пояснив Дубілет.

За його словами, робоча група, в якій він бере участь, намітила низку заходів, “щоб побороти це зло якомога швидше”.

Радник тимчасово виконувача обов'язки глави Служби безпеки України звернувся з проханням повідомити йому про свіжі випадки шахрайства (2-3 роки), коли нерухомість, земля або бізнес незаконно поміняли свого власника через незаконні дій реєстраторів.

“Якщо ви знаєте кого-то, хто б міг розповісти про такий випадок, напишіть, будь ласка, емейл на reiderstvo.study@gmail.com. У цьому емейл опишіть дуже коротко, яка власність і за яких обставин була вкрадена, а також контактний телефон того, кому ми могли б зателефонувати і розпитати деталі”, - додав він.