Спроба підкупу за $20 тис. і замовлення "мочити" інших кандидатів: Мосійчук знявся з виборів і сказав, чому

Народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що зняв свою кандидатуру з виборів до Верховної Ради після того, як його намагалися підкупити, а також замовити йому дискредитацію інших кандидатів у нардепи

Відповідне відеозвернення Мосійчук опублікував у Facebook.

"На мене вийшли жителі Василькова (Київська область), яких я добре знаю, і запропонували висуватися на виборах технічним кандидатом Ігоря Кононенка. Для мене це була подвійна образа ...", - розповів Мосійчук.

Нардеп повідомив, що йому запропонували $20 тис. за зняття своєї кандидатури, а також робили пропозиції щодо дискредитації інших кандидатів, зокрема блогера і журналіста 1+1 Олександра Дубинського.

"Я познайомився з такою собі Іриною Наконечною, яка обслуговувала виборчу кампанію Кононенка, яка запропонувала мені ряд дій - відвідувати зустрічі за участю Кононенка і ставити йому незручні запитання. Далі вона виходила з рядом пропозицій щодо дій з дискредитації як Дубінського, так і інших кандидатів. Валентин Манько (голова ГО "Єдиний союз патріотів України", в 2018 році був призначений головою Держслужби у справах ветеранів, - ред.) в присутності Ірини Наконечної, в присутності своєї охорони і моєї охорони, зробив пропозицію мені, яка звучала так: ми даємо $20 тис. після того, як ти знімешся з виборів. Ця пропозиція прозвучала, бо на той час вони зрозуміли, що грати на стороні Кононенка проти інших кандидатів я не буду, що моя участь у виборах забирає голоси тільки у Кононенка, і шкодить тільки Кононенку", - сказав Мосійчук.

Також нардеп заявив, що йому пропонували участь в антирекламі каналу 1+1.

Мосійчук додав, що найближчим часом з однодумцями створить власну партію.