На столичному Подолі знову заблокували будівництво багатоповерхівки

Місцеві мешканці ще від початку виступають проти забудови

Активісти знову заблокували будівництво житлового комплексу “Подол Град Vintage” у столиці. В'їзд на будівельний майданчик опломбовано Подільським управлінням поліції. А бетонозмішувач, який намагався заїхати на територію заблокували активісти.

Забудовник стверджує, має всі необхідні дозвільні документи на проведення робіт. А в кінці квітня Державна архітектурно-будівельна інспекція надала дозвіл. Утім, чому будмайданчик знову запломбований, адвокати компанії пояснити не змогли.

Проти будівництва ще від початку виступають місцеві жителі. Вони стверджують - схили, на яких хочуть збудувати комплекс - попередньо не укріпили. У будь-який момент може трапитись зсув. Під завалами якого можуть опинитись мешканці, пішоходи, водії. Також зведення чергової багатоповерхівки на Подолі неминуче призведе і до транспортного колапсу. Але найбільше обурення мешканців викликає те, то будівництво ведеться на території Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ” - в Урочищі Гончарі-Кожум'яки, стародавній колисці столиці.