Оборона, дороги та МХП: Зеленський перелічив масштабні корупційні схеми

Президент України Володимир Зеленський назвав корупційні сфери, які наразі вдалося встановити

Про це президент повідомив під час засідання Нацради з питань антикорупційної політики, передає Еспресо.TV

“Ви чули про гучну історію про корупцію в державному концерні “Укроборонпром”... На днях ми передали (правоохоронцям. - Еспресо) ще одну корупційну схему у сфері оборонної промисловості”, - сказав Зеленський.
“Як виявилось протягом п’яти років діяльності попередньої влади спецекспортери лише за декількома сумнівними контрактами перерахували майже $30 млн на рахунки офшорних компаній за ніби-то надані послуги”, - пояснив він. 

Також Зеленський нагадав, що одному з найбільших агрохолдингів України - Миронівському хлібопродукту (МХП) - із державного бюджету виділено майже 2,5 млрд грн. 

“Дотацій - так це називається. Насправді він не потребує державної підтримки, бо має наддприбутки”, - переконаний президент.

Ще одна схема, за словами Зеленського, стосується “Укртрансбезпеки”:

“Україна щорічно витрачає на дороги 4 млрд грн, а їх немає. 

Саме через відсутність належного контролю за недотриманням встановлених норм ваги автотранспорту та встановлені побори з боку працівників “Укратрансбезпеки”, - сказав Зеленський.

“Вчора за значні недоліки у роботі був відсторонений від виконання обов’язків керівник “Укртрансбезпеки” (Михайло Ноняк.- Еспресо)”, - додав президент.