Портнов вимагає відкрити кримінальне провадження через закриття справи проти Порошенка

Юрист Андрій Портнов прокоментував закриття кримінального провадження про державну зраду п'ятого президента України Петра Порошенка

Про це повідомив Андрій Портнов у дописі на Facebook.

"У справі про закриття ГПУ кримінального провадження стосовно Порошенка про державну зраду, вчинену під час здачі українських моряків у російський полон з метою введення військового стану та зриву президентських виборів, нова розв'язка. Прокуратура вирішила приховати це рішення навіть від слідчих ДБР, які її ведуть. Тобто від органу досудового розслідування", - написав Портнов.

Він опублікував знімок відповіді слідчого ДБР, у якій, зокрема, йдеться: "Відповідно до даних Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження №62019000000000683 від 21.05.2019 закрито прокурором групи прокурорів третього відділу процесуального керівництва Першого управління організації й процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату ДБР... Постанова про закриття кримінального провадження на адресу Державного бюро розслідувань не надходила".

Портнов заявив про необхідність відкрити кримінальне провадження "щодо обставин грубого втручання керівників ГПУ в розслідування та організацію умов для перешкоджання правосуддю".

Він назвав причетними до рішення про закриття справи генерального прокурора України Юрія Луценка та його нового заступника Сергія Кізя.