Джонсон зібрав рекордний серед британських політиків обсяг пожертв у рамках прем'єрської кампанії

Кандидат на пост прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон побив рекорд за кількістю грошей, які були зібрані британським політиком у рамках кампанії з висунення на пост прем'єр-міністра

Про це повідомляє Reuters.

Джонсону вдалося отримати підтримку фінансистів-євроскептиків після того, як він зміцнив свою позицію щодо Brexit з обіцянкою "зроби або помри", пообіцявши вивести Британію з ЄС 31 жовтня з угодою або без.

За останні два тижні Джонсон зареєстрував 200 тисяч фунтів (248 400 доларів) у вигляді пожертвувань, у результаті чого загальна сума, яку він отримав у минулому році, склала 702 тисячі фунтів.

Це дало можливість Джонсону перевершити попередній рекорд зі збору коштів, встановлений екс-міністром закордонних справ Девідом Мілібендом, який отримав 627 тисячі фунтів за свою кандидатуру, маючи намір очолити Лейбористську партію в 2010 році.

Нагадаємо, кандидат на пост прем'єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон в разі своєї перемоги розглядає варіант призупинити роботу парламенту в жовтні, щоб вивести країну з ЄС без його згоди.