Спроба підкупу Мосійчука людьми Кононенка перед виборами: Дубинський оприлюднив доказ

Журналіст і кандидат у нардепи по 94-му мажоритарному округу Олександр Дубинський опублікував аудіозапис, на якому, за його словами, зафіксовано факт спроби підкупу нардепа Ігоря Мосійчука довіреними особами Ігоря Кононенка

Про це повідомляється у відео на YouTube, оприлюдненому Дубинським.

"Історія почалася півтора місяці тому. До мене звернувся пан Мосійчук, подзвонив мені. Запропонував зустрітися. І в рамках цієї зустрічі розповів мені, що люди Кононенка виходять на нього з пропозицією дати грошей, щоб він пішов кандидатом в народні депутати по 94-му округу технічним кандидатом проти мене. З однією простою метою - дискредитація, участь у зустрічах з виборцями, їхній зрив і можливо навіть [вдарити] (неценз. – ред.) мене палицею. Я не жартую - це одна з умов, під які пропонувалися гроші Мосійчуку. При чому, він сказав, що ні в якому разі не візьме гроші ні в кого, більш того у Кононенка, тому що це повний [покидьок] (неценз. – ред.), який був одним з учасників схеми з фабрикації кримінальної справи проти самого Мосійчука", - повідомив Дубинський у своєму відео.

За його словами, Мосійчук запропонував, щоб переговори Мосійчука та довірених осіб Кононенка були записані журналістами, що і було зроблено. 

"На останньому етапі на ці переговори вийшов такий собі Віталій Манько. Його депутати БПП, саме Кононенко і Третьяков хотіли зробити міністром у справах ветеранів", - сказав Дубинський.

Він також зазначив, що Манько пішов на зустріч до Ігоря Мосійчука, запропонував йому $45 тис. і поїхати ще відпочити з дружиною кудись на пару тижнів. 

"У мене зафіксований аудіозапис цієї розмови, цієї пропозиції підкупу народного депутата довіреною особою Ігоря Кононенка", - каже журналіст. 

Під відео на YouTube Дубинський розмістив також посилання на аудіо і текстову розшифровку.

Журналіст переконаний, описаний інцидент має стати підставою для масштабної кримінальної справи про підкуп народного депутата і для зняття Ігоря Кононенка з виборів. 

"В принципі, він не може зніматися, я там його і так [переможу] (неценз. – ред.). Але, за великим рахунком, спроба підкупу народного депутата, реєстрація його технічним кандидатом, передача йому грошей, передача йому застави за реєстрацію є підставою не просто для порушення кримінальної справи - можна відразу затримувати всіх цих фігурантів і відправляти їх у СІЗО. Публікація цього файлу - це просто можливість для всіх [покарати] (неценз.) всю цю вертикаль - Кононенка, Манька, Грановського", - підсумував кандидат.

Нещодавно народний депутат Ігор Мосійчук вийшов з партії Олега Ляшка та відмовився брати участь у дострокових парламентських виборах від округу № 94. Він також оприлюднив відеозвернення на Facebook. 

За словами Мосійчука, йому запропонували стати технічним кандидатом на окрузі № 94 від Ігоря Кононенка, при цьому дискредитувати іншого кандидата по округу - Олександра Дубинського. Нардеп заявив, що збирається звернутися до ДБР і Нацполіції з заявами, в яких вказав всі спроби підкупу.