Відомий шахіст завершив кар’єру через смартфон у вбиральні

Чеський шахіст Ігор Раусіс завершив кар’єру через дискваліфікацію за використання у вбиральні смартфона під час міжнародного турніру

Про це повідомляє Kronen Zeitung.

Раусіс, після дискваліфікації на міжнародному шаховому турнірі в Страсбурзі (Франція), де він був впійманий на шахрайстві, вирішив завершити кар'єру.

Комісія з етики Міжнародної шахової федерації (ФІДЕ) почала справу стосовно Раусіса, який використовував смартфон під час партії на турнірі в Страсбурзі, щоб отримати підказки.

Під час третього раунду відкритого турніру в Страсбурзі гросмейстер Ігор Раусіс був оглянутий арбітрами, які виявили вагомі докази шахрайства за допомогою електронного пристрою. Раусіс в публічних коментарях зізнався, що використовував смартфон для допомоги під час гри.

"ФІДЕ, як відповідальний міжнародний орган, не бажає офіційно коментувати будь-які додаткові деталі, перш ніж цей випадок буде ретельно розслідуваний. Ми докладемо всіх необхідних зусиль, щоб успішно боротися з шахрайством, і збираємося посилити покарання за такі порушення", - йдеться в офіційній заяві ФІДЕ.

Раусіс брав участь в змаганнях з 1980-х років. До 2003 року він виступав на міжнародних турнірах під прапором Латвії, Бангладешу та Чехії. У 1992-му він отримав звання гросмейстера.