Видача "путінських паспортів" жителям Донбасу може бути підготовкою до "референдуму", - Безсмертний

Указ Володимира Путіна щодо надання російського громадянства жителям Донецької та Луганської областей є "запасним варіантом" на випадок проведення незаконного "референдуму"

Про це заявив на брифінгу представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, передає Еспресо.TV.

"Це запасний варіант: видача паспортів, далі йде "референдум", ну і результат зрозумілий. Це схема, яка використовувалася в історії вже не одного разу, останнім прикладом із яких є Крим. Тому очевидно, що то інструмент тиску, який сповідує зовнішньополітичне відомство Росії завжди, а Путін є його провідником. Тому в даному випадку ми сприймаємо це як інструмент певного тиску зі спробою зруйнувати той рух, яким ми почали рухатися. Ми розуміємо, що це означає. Наша задача - знайти сили зупинити цей процес у тому числі в Мінському переговорному процесі", - сказав Безсмертний.

Представник України в ТКГ наголосив, що указ було видано в той момент, коли в Мінську допрацьовували документи, а в Страсбурзі кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук представляв свій план щодо Донбасу.

"Українська сторона в Мінському процесі постійно ставить питання щодо відміни подібних указів. Зверніть увагу вчора на 3 події і момент виходу указу. Указ з'являється тоді, коли в Мінську закінчують редагувати документи. Це перший момент. І другий: указ з'являється тоді, коли у Страсбурзі одна особа презентує свій план. Це все синхронізовані речі. Якщо ви думаєте, що цей процес ніхто не буде торпедувати, ви помиляєтеся. Наша задача - не дивлячись на всі ці речі, витримати той курс, який було означено президентом", - сказав Безсмертний.