ФСБ заявила про вилучення в українця "екстремістської літератури" на адмінкордоні з Кримом

Окупанти знайшли у громадянина України кілька книг, "зовнішній вигляд і зміст яких дозволяє віднести їх до розряду екстремістських матеріалів"

Про це повідомляють "Крим.Реалії" з посиланням на прес-служба російського відомства.

У кримському прикордонуправлінні російського ФСБ повідомляють про те, що вилучили на адімнкордоні Криму з Херсонською областю у жителя Полтавської області літературу, яка "імовірно є забороненою" в Росії.

Зазначається, що у громадянина України знайшли кілька книг, "зовнішній вигляд і зміст яких дозволяє віднести їх до розряду екстремістських матеріалів".

Згідно з повідомленням, чоловік розповів кримським прикордонникам, що здійснює "вантажні і пасажирські перевезення". Валізу, в якій перебувала література, чоловік перевозив за грошову винагороду, начебто «не надавши великої уваги вигляду та змісту книг".

У відомстві повідомили, що прикордонники відправили книги на експертизу. Ім'я та прізвище українця в повідомленні не вказують, яка його подальша доля, не відомо.

Цього тижня вже повідомлялося про затримання двох громадян України на російському пункті пропуску на адмінкордоні з анексованим Кримом. За даними російського прикордонного відомства ФСБ, затримані перебували "в федеральному і міждержавному розшуку".

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, оскільки російська сторона не відкриває їхні персональні дані. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують "контактів з окупантами".