Княжицький закликав ВО "Свобода" бойкотувати канали групи Медведчука

Про це сказав Голова комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький звертаючись до заступника голови партії ВО "Свобода" Руслана Кошулинського в ефірі ток-шоу "Говорить великий Львів", яке виходить на Еспресо та львівському телеканалі НТА

"У мене до вас пропозиція щодо Медведчука. Ви сказали про приватизовані телевізійні канали. Я на ці канали принципово не ходжу  весь час, бо вважаю, що це нечесно і неправильно. Ви і ваші представники туди ходять навіть зараз, коли ці канали стали “медведчуківськими”. Давайте домовимось: ані ви, ані ми більше ніколи там не з’явимось", - наголосив Княжицький.

Він також запевнив, партія "Європейська солідарність" не буде співпрацювати з теперішнім главою політради партії "Опозиційна платформа – За життя", кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком ані у владі, ані в опозиції.

Княжицький також нагадав про те, що на участі Медведчука у Мінському процесі наполягла канцлер Німеччини Ангела Меркель, а не президент Порошенко, якому це закидають.

"Жоден депутат не подав стільки звернень, законопроектів та заяв щодо Медведчука як я з колегами Левусом і Висоцьким. Коли в той час ми зустрічалися з високопосадовцями – нам пояснили в чому проблема. І зараз цю відповідь публічно дав Роман Безсмертний. Медведчука не дозволяла рухати Ангела Меркель на прохання Путіна заради зупинки агресії Росії та роботи в нормандському форматі", - підкреслив народний депутат.

Він також зауважив, ціною такого рішення було недопущення РФ до Парламентської асамблеї Ради Європи. Тепер,коли цей дипломатичний фронт програний новою владою, на думку Княжицького, у президента Зеленського розв’язані руки, і нічого не заважає притягнути Медведчука до відповідальності.

Нагадаємо, 25 червня Парламентська асамблея Ради Європи дозволила делегації РФ повернутися без виконання жодних міжнародних зобов’язань.

12 липня представник України в політичній підгрупі на переговорах в Мінську Роман Безсмертний заявив, що на участі Медведчука в ТГК у Мінську наполягла Ангела Меркель після розмови з Володимиром Путіним.