У Зеленського пропонують Росії обміняти Вишинського на Сенцова

В Офісі президента України Володимира Зеленського припускають можливість звільнення заарештованого керівника пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського в разі, якщо Росія звільнить незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова

Про це повідомила у Facebook речник президента Юлія Мендель.

"В Офісі президента з великою зацікавленістю дізналися про пропозицію Російської Федерації щодо звільнення Кирила Вишинського як перший крок доброї волі з боку України. Цілком підтримуємо політику кроків доброї волі і пропонуємо Росії зробити і свій крок назустріч - звільнивши Олега Сенцова", - написала Мендель.

Звільнити Вишинського та Сенцова у Зеленського пропонують одночасно.

"Для взаємної переконаності у спільній добрій волі ми пропонуємо зробити це одночасно", - написала Мендель.

  • Нагадаємо, режисера Олега Сенцова затримали в окупованому Криму російські спецслужби у травні 2014 року за звинуваченням в тероризмі. У серпні 2015 року російський суд незаконно засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Політв'язень провину не визнав.
  • 15 травня 2018 року представники СБУ проводили обшук у київському офісі "РИА Новости Украина". Під час цього було затримано журналіста Кирила Вишинського.
  • У банківській скринці керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського знайшли понад $200 тис., предмет, схожий на пістолет "Браунінг 1906", та прямий трудовий договір між фігурантом справи та МІА "Россия Сегодня" на керівництво представництвом на території України.
  • Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту стосовно Вишинського.
  • Вишинський заявив, що виходить з українського громадянства.