Аеропорт Запоріжжя прийме рейси аеропорту Дніпра на час його реконструкції

Будівництво нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра триватиме мінімум 1,5 року. Весь цей час обслуговувати пасажирів з Дніпра буде аеропорт Запоріжжя

Про це повідомляє прес-служба Центру транспортних стратегій.

Згідно з раніше озвученими планами, будівництво нового терміналу в аеропорту Запоріжжя планують завершити до кінця 2019 року.

Минулого тижня в ході робочого візиту в Дніпропетровськ президент України Володимир Зеленський пообіцяв знайти гроші на будівництво нової злітно-посадкової смуги в аеропорту Дніпра.

У прес-службі глави держави повідомили, що президенту представили 3 проекти реконструкції аеродрому, однак найбільш прийнятним є проект, який передбачає будівництво смуги на місці старої.

Бюджет його реалізації становить 2,9 млрд гривень, а терміни реалізації - 1,5-2 роки. За даними прес-служби, нова смуга буде відповідати сучасним стандартам і буде мати довжину 2900 метрів з можливістю подовження до 3200 метрів. Довжина існуючої смуги становить 2841 метр.

Реалізація такого проекту передбачає необхідність введення обмежень на польоти в Дніпро через проведення будівельних робіт.