КВУ заявив про втручання Нацполіції в роботу виборчкому

Комітет виборців України повідомив, що працівники Нацполіції в Чернігівській області заблокували роботу окружної виборчої комісії №207 (центр - м. Корюківка), що було розцінено членами ОВК як тиск

Про це повідомляє у Facebook прес-служба КВУ.

Так, за даними КВУ, 19 липня під час засідання ОВК, на якому відбувалася передача виборчої документації до дільничної виборчої комісії, працівники Нацполіції на 3 години заблокували роботу комісії. Свої дії поліцейські пояснили проведенням слідства щодо законності встановлення камер відеоспостереження.

Члени ОВК розцінили блокування роботи як тиск на комісію. Голова ОВК подав відповідну заяву до Державного бюро розслідувань.

Крім того, 21 липня заступник голови ОВК №207 Андрій Чефранов заявив, що поліцейські перевіряють особисті речі громадян на вході до приміщення ОВК, нібито, через безперервні анонімні повідомлення про можливі замінування.

Також 21 липня на виборчому окрузі №210 поліцейські вилучали планшети у представників громадської організації, що проводила екзит-пол в межах виборчого округу. Адвокат громадської організації подав до ДБР заяву про зловживання представниками поліції службовими повноваженнями.

Спостерігачі вважають дії поліцейських політично вмотивованими.