На Рівненщині 10 людей госпіталізовані через отруєння шаурмою на рок-фестивалі

Під час рок-фестивалю "Тарас Бульба" у місті Дубно через харчове отруєння по медичну допомогу звернулися 14 осіб, з них троє – діти

Про це повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр у Facebook.

"У місті Дубно 20 та 22 липня за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ) звернулося 14 осіб. З них 10 госпіталізовано в інфекційне відділення Дубенської ЦРЛ, 4 особи відмовилися від госпіталізації та лікуються амбулаторно. Серед захворілих 3 дітей", - йдеться у повідомленні.

Своє захворювання люди пов'язують з вживанням шаурми, придбаної у підприємця, який розгорнув торгове місце під час рок-фестивалю "Тарас Бульба" в місті Дубно.

Чи були вжиті заходи щодо власника зазначеної точки з шаурмою, не відомо.

В обласному лабораторному центрі нагадують, що джерелом інфекції при ГКІ є хворі люди, бактеріо- та вірусоносії. Зараження здійснюється через вживання харчових продуктів, води, що містять збудник або його токсини, забруднені предмети побуту, руки або при ковтанні води під час купання у відкритих водоймах. Найчастіше збудники кишкових інфекцій передаються через продукти тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко) та готові страви, кондитерські вироби, немиті фрукти, ягоди, овочі.