6 років колонії: російський суд визнав законним вирок політв'язню Грибу

Верховний суд РФ розглянув апеляцію на вирок Павлу Грибу та визнав його законним

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Верховний суд РФ визнав законним вирок українцю Павлу Грибу, засудженому на шість років колонії "за заклики до тероризму".

"Рішення суду визнати законним, скаргу захисту залишити без задоволення", - сказав суддя.

Захист у своїй скарзі звернув увагу ВС Росії на неспроможність і неприпустимість доказів, на підставі яких суд першої інстанції виносив вирок.

"У протоколі затримання не відповідають дійсності час і місце його складання. Його безкарно били, катували і вибивали з нього свідчення, які потім лягли в основу вироку. Вважаю, що вирок підлягає скасуванню", - сказала адвокат.

Павло Гриб у своєму виступі заявив, що не згоден з вироком суду. 

"Я був засуджений без причини і не згоден з тим, що відбувається. Я намагаюся довести, що звинувачення щодо мене неспроможні і бездоказові. Я не згоден зі звинуваченням і вироком", - сказав українець.

У свою чергу прокурор попросив рішення суду залишити без зміни. 

20-річний Павло Гриб потерпає від низки захворювань і перебуває у тяжкому стані, він потребує постійного висококваліфікованого нагляду лікарів, регулярного проведення комплексного медичного обстеження і перебування в спеціалізованому медичному закладі, нагадали у відповідь на вирок у Міністерстві закордонних справ України.

19-річного на той час Павла Гриба викрали російські спецслужби 24 серпня 2017 року на території Білорусі, де він тоді перебував, і перевезли на територію Росії, де висунули обвинувачення, які українець відкидає.

15 липня СБУ оголосила в розшук російського слідчого, який займався справою політв'язня Гриба