Акцент робитимуть на механізм банкрутування України, внутрішній політичний підрив, - Безсмертний про протистояння з РФ

Росія та проросійські сили робитимуть ставку на внутрішньополітичний підрив України

Про це заявив у ефірі Еспресо.TV представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний.

"Я не відчув там кардинальних змін у позиції, але є певна розгубленість. Вони не знають чого очікувати й, очевидно, їхній стратегічний план змінився. Вони зберігатимуть напруження по лінії розмежувань з одного боку. З іншого боку я думаю, що основний акцент буде зроблено на такий механізм як банкрутування України – це перше. Внутрішній політичний підрив".

Безсмертний наголосив, що окремі особи тепер впливатимуть на ситуацію у державі зсередини, а саме з парламенту.

"Не випадково окремі дієві особи змістилися з Мінська у парламент України. Це сигнал. Не просто сигнал, що люди схотіли так, а це їм сформоване нове завдання. Плацдарм переміщається туди", - додав він.

Безсмертний наголосив, що Україна забов'язана у Мінському процесі  просувати питання безпеки,  питання обміну військовополоненими та соціально-гуманітарні питання. 

"І оце поєднання соціально гуманітарних питань про які я казав раніше і безпеки, бо не будуть ремонтувати міст у Станиці, якщо будуть стріляти. Воно дозволяє надіятись на те, що вдасться знайти певні механізми, щоб ситуацію, хоча б мінімізувати з вогнем", - пояснив він.