Безброва Фріда на рекламі косметики обурила шанувальників художниці

На 112 років від дня народження мексиканської художниці Фріди Кало запустили лінію косметики з її зображенням, яке обурило фанів у мережі через відсутність культових монобрів

Про це повідомляє видання artnet.

Офіційний агент з ліцензування комерційних продуктів з іменем художниці Frida Kahlo Corporation представив продукти для макіяжу, виготовлені компанією Ulta Beauty за ціною від 10 до 30 доларів.

Однак, фанів Кало розлютив портрет художниці на упаковуваннях косметики. Адже, він не відповідає дійсності. Моноброви художниці були дещо підретушовані на світлині, ймовірно, щоб відповідати сучасним канонам привабливості.

Крім того, лінія косметики закликала бути собою, але відретушованими фото це заперечила.

“Ніколи не вибачайся за те, ким ти є, — анонсувала свій продукт компанія. - Натхненна силою Фріди, ця колекція сповнена сміливих кольорів, яскравих помад, блискучих хайлайтерів і багато чого іншого”.

Шанувальники художниці звинуватити компанію у використанні фоторедактора і пост вмить зібрав понад 7000 коментарів.

У компанії Ulta Beauty заперечили звинувачення фанів Фріди:

“З поваги до її спадщини ми понад рік тісно співпрацювали з Frida Kahlo Corporation для створення цієї колекції. Разом ми відібрали зразки з їхньої офіційної бібліотеки, які прославляють красу і дух Фріди. Зображення Фріди — це оригінали, без змін в її образі, в тому числі її фірмові моноброви”.

Один з користувачів стверджує, що для косметики була використана чорно-біла версія кольорової фотографії, зроблена в 1920-х роках, коли знаменита монобрів і вусики на обличчі Кало були менш вираженими.

Проте, фани наполягають, що слід було використовувати більш звичне зображення художниці.

“Якби ви хотіли по-справжньому вшанувати її та заявити про себе в індустрії краси, ви б не використовували єдиний портрет, який показує її в рамках традиційних стандартів краси”, - пише один з розчарованих коментаторів.