Кур’єри Glovo влаштували в Києві акцію протесту: вимагали поліпшити умови праці

22 липня кур'єри сервісу доставки Glovo протестували під офісом компанії в Києві

Про це повідомляє Інформатор, який побував на мітингу.

Відомо, що під стінами офісу компанії зібралися близько 25 осіб. Мітингувальники вимагали поліпшити умови праці та відмовитися від нової системи нарахування зарплат.

За словами кур'єрів, компанія підняла зарплати співробітникам, але разом з тим посилила умови отримання бонусів. 

За словами мітингувальників, тепер потрібно зробити більше 100 доставок в тиждень, щоб отримувати гідну оплату. Це практично ставить хрест на спробах деяких кур'єрів використовувати Glovo в якості основної роботи, кажуть співробітники Glovo.

Кур'єри також відзначають, що по суті є тільки зареєстрованими користувачами програми, а не повноцінними працівниками. Це означає, що на них лягають витрати на паливо, амортизацію і страховку.

В компанії вже прокоментували протестну акцію.

“Зараз дохід кур'єра формується так: нараховується базовий дохід і бонуси. За кожне виконане замовлення кур'єр отримує базовий дохід. Бонуси нараховуються за кілька виконаних замовлень. При цьому розмір їх може змінюватися, про що кур'єрів попереджають”, - сказали в Glovo в коментарі AIN.UA.

Також в компанії зазначили, що кур'єрів завжди попереджають про подібні зміни на щотижневих сесіях і через інші канали комунікації.