У США зрозуміють наміри Зеленського після висунення кандидатури прем'єра

Американські експерти очікують на висунення кандидатури прем`єр-міністра, аби оцінити орієнтованість нової влади на курс реформ

Про це йдеться в опитуванні експертів, здійсненому американським аналітичним центром "Атлантична рада", - передає Укрінформ.

"Вибір кандидатури прем`єр-міністра буде мати ключове значення та покаже чому відданий Зеленський та які наміри він має, водночас це буде вирішальний момент для демонстрації здатності президента Зеленського до урядування", - розповіли експерти.

Вони додають, що Зеленському потрібен прем`єр найвищого ґатунку фаховості, з досвідом та знанням в питаннях економіки, політики та суспільства як на національному, так і на міжнародному рівні, зі здатністю керувати ефективним урядом, який впровадить порядок денний, який підтримують виборці президента.

Директор "Атлантичної ради" наголосив, що треба призначити технократичний уряд, який зможе провести реформи "не оглядаючись на власні подальші рейтинги" і звертає увагу, що вибір особи прем`єр-міністра буде "ключовим". 

"Зеленський зробив чудовий вибір, призначивши Айвараса Абромавичуса керувати Укроборонпромом, державним оборонним конгломератом, Макса Нефьодова керівником митниці. Вибір прем`єра буде ще важливішим", - зауважив він.