Порошенко попросив ДБР допитати його раніше, оскільки зібрався у довготривалу відпустку, - Труба

П'ятий президент України Петро Порошенко прийшов до Державного бюро розслідувань 24 липня, а не 25, оскільки запланував тривалу відпустку та попросив допитати його раніше

Про це повідомив у Telegram директор ДБР Роман Труба.

"До мене несподівано завітав Петро Порошенко - цей факт вже відомий ЗМІ. Екс-Президент звернувся з проханням у зв’язку з довгостроковою відпусткою провести його допит сьогодні, а не 25 липня, як це було визначено слідчим", - написав Труба.

Директор ДБР додав, що Порошенку відмовили в перенесенні допиту через завантаженість слідчих.

"Перше. Якщо ми говоримо про правовий аспект вирішення цього питання, то адвокати мали можливість зв’язатися зі слідчим та з ним напряму узгодити перенесення дати допиту. Для цього не потрібно приходити до Директора ДБР. Друге. Я поважаю своїх слідчих - їхній час та професіоналізм. На кожного слідчого у нас більше 35 проваджень. Я не буду втручатися в хід досудового розслідування та вказувати, коли кого допитувати. Третє. Я поважаю час свідків: ми з порозумінням поставилися до завантаженості екс-президента під час виборчої кампанії. Я сподіваюся, що так саме з повагою він поставиться до роботи наших слідчих та прийде завтра на допит", - написав Труба.