Уряд запропонує РНБО посилення санкцій проти Росії

Кабінет міністрів України внесе на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції про розширення переліку підсанкційних підприємств

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Чергові санкції стосуються  низки юридичних осіб, залучених до процесу будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський Край - Крим", незаконного видобутку вуглеводнів на захоплених українських родовищах, в тому числі, родовищах, що знаходяться в межах  материкового шельфу України", - йдеться у повідомленні.

До санкційного списку потрапили 18 юридичних осіб, зареєстрованих у РФ, і ще 6, зареєстрованих у тимчасово окупованому Криму. Також у санкційний список включили підприємства, залучені до постачання матеріалів, обладнання та послуг заводу оборонно-промислового комплексу РФ "АТ "Завод Фіолент" у тимчасово окупованому Криму. Серед них - підприємства, зареєстровані в РФ, КНР, Туреччині та Боснії і Герцеговині.

"Такі дії з боку зазначених юридичних осіб сприяють легітимації незаконної окупації АР Крим та м. Севастополя Російською Федерацією, а також створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України. Запровадження санкцій до усіх причетних підприємств, задіяних до процесу будівництва магістрального газопроводу "Краснодарський Край - Крим" та незаконного видобутку вуглеводнів на захоплених українських родовищах створить підґрунтя для подальших дій з метою обмеження або припинення економічних відносин з країнами Євросоюзу та США", - наголосили в МінТОТ.

У міністерстві зазначили, що запровадження санкцій до вказаних юридичних осіб також створить правові підстави для розширення санкційного списку.