ДБР повідомило про підозру екс-судді Запоріжжя через винесення неправосудного рішення

У 2017 році під час розгляду цивільної справи колишній суддя Заводського районного суду Запоріжжя виніс завідомо неправосудне рішення, яке стало підставою для виведення з-під арешту нерухомого майна

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Мелітополі, повідомили колишньому судді Заводського районного суду міста Запоріжжя про підозру у постановленні завідомо неправосудного рішення, що спричинило тяжкі наслідки.

Зазначається, що у 2017 році під час розгляду цивільної справи підозрюваний виніс завідомо неправосудне рішення, яке стало підставою для виведення з-під арешту нерухомого майна. Таке рішення призвело до тяжких наслідків.

"Під час досудового розслідування особа, яку було визнано потерпілою, звернулась із скаргою на дії судді до Вищої ради правосуддя, за рішенням якої його було звільнено з займаної посади. Наразі досудове слідство триває, перевіряються факти винесення інших можливих завідомо неправосудних рішень", - повідомили в ДБР.

Екс-судді інкримінується постановлення завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови, що спричинили тяжкі наслідки (ч.2 ст. 375 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.