Австрія оголосила в міжнародний розшук росіянина за умисне розголошення військової таємниці

Австрія оголосила в національний та міжнародний розшук офіцера військової розвідки РФ Зайцева, якого вважають куратором полковника австрійської армії, затриманого за шпигунство

Про це повідомляє МВС Австрії, передає Укрінформ.

"Зайцев Ігор Єгорович підозрюється у веденні всередині країни секретної діяльності російської військової спецслужби" Головне розвідувальне управління "на шкоду Республіці Австрія", - йдеться на сайті австрійського МВС.

Зазначається, що Зайцев - громадянин РФ, уродженець Москви, 06.04.1954 р.н. У загальноєвропейський розшук його оголосили за поданням прокуратури Зальцбурга. Також видали міжнародний ордер на його арешт.

"ГРУшник" звинувачується в "розголошенні державних таємниць, таємниць розвідувальної діяльності на шкоду Австрії, умисному розголошенні військової таємниці".

Раніше австрійське видання Kurier повідомило, що розшук Зайцева проводиться в рамках розслідування шпигунської справи відставного полковника австрійської армії Мартіна М., який був затриманий в листопаді 2018 року.

Зайцев, ймовірно, був куратором австрійського офіцера від ГРУ РФ. Спецслужбам вдалося зафіксувати їх зустріч, на якій Зайцев передав агенту 30 тис. євро готівкою за надану інформацію. Всього ж австрійський полковник-шпигун нібито отримав від росіян "сотні тисяч євро".