Капітан затриманого російського танкера не збирається свідчити в українському суді

Капітан судна Neyma Ілля Дробязко не має наміру давати показання українському суду, адже, начебто, не був свідком того, як цей танкер блокував українські судна в районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року

Про це передає російський Інтерфакс.

"Не маю наміру давати показання українському суду, я не був свідком у "Керченському справі". Ми нічого не порушували - ні українських, ні російських законів", - заявив Дробязко.

Він додав, що перед заходом в одеський порт вони оформили разовий перехід і того ж дня пришвартувались у судноремонтного заводу в порту Ізмаїл, "а на ранок прийшли люди, які представилися працівниками військової прокуратури Одеси і почали проводити слідчі дії".

Представники прокуратури, як повідомив капітан танкера Neyma, роз'яснили права і обов'язки членів екіпажу з урахуванням українського законодавства.

"Все було мирно, дозволяли зв'язуватися з рідними", - додав Дробязко.

За його словами, команда танкера працює за контрактом "на перегін для постановки судна на ремонт" і, нібито, не має ніякого відношення до подій листопада 2018 року.

Нагадаємо, 25 липня СБУ разом з Військовою прокуратурою затримали російський танкер "NEYMA", який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці у листопаді 2018 року.