Прем'єр Польщі занепокоєний "загрозою" переміщення робочих місць до України

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на зустрічі з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн наголосив, що правила ЄС у промисловості створюють загрозу переміщенням робочих місць, наприклад, в Україну

Про це повідомляє TVN24.

Голова польського уряду зазначив, що під час переговорів з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн обговорив складні теми, такі як міграція та торговельна політика.

"Тут протекціонізм з боку великих - як сказала голова - континентів, тобто Китаю, Сполучених Штатів, звичайно ж, і зростаюча сила Індії. Це наші партнери, але перш за все ми повинні дбати про наше задвір’я, про польські робочі місця", - підкреслив Моравецький.

Прем'єр додав, що в бесіді з фон дер Ляєн наводив приклад польських сталеварних заводів. "Як мають давати собі раду польські підприємства важкої промисловості, навіть якщо вони сучасні, якщо, наприклад, за одну тону сталі платять 45 євро, чого не сплачує китайський, індійський чи російський експортер до Євросоюзу?" - запитав глава уряду.

На його думку, така ситуація є "вкрай несправедливою" і загрожує "делокалізацією", тобто переведенням робочих місць з Польщі, наприклад, в Україну.

"Ми цього не хочемо, ми хочемо, щоб робочі місця, які створилися у нас, залишалися тут, щоб працівники заробляли більше і більше грошей", - сказав прем'єр.

Моравецький також сказав, що нова очільниця Єврокомісії "дуже реалістично налаштована щодо питання, пов’язаного із агресивною політикою Росії".