Російський боєць завадив запуску нового спортивного телеканалу в Україні

Нацрада України перенесла питання отримання ліцензії спортивному телеканалу Setanta на 1 серпня через трансляції поєдинку російського бійця

Про це повідомляє "Детектор М".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла на 1 серпня питання розгляду отримання ліцензії на трансляцію на території України телеканалом Setanta Sports. У своїй заяві телеканал вказав, що віщає цілодобово англійською та російською мовами, не містить реклами, еротики чи порнографії та заборонених для показу в Україні фільмів, але Нацрада зафіксувала трансляцію за участю російського бійця Олексія Олійника, ознаки реклами та наявність в ефірі вікових позначок контенту, схожих на ті, що використовуються в Росії.

Директор з дистрибуції Setanta Sports Марія Лисенко прокоментувала це так:

"Це був один боєць - і через 12 секунд він уже був у нокдауні. Ми вказали в документах, що реклами на каналі немає. Могли бути зафіксовані комерційні прояви міжнародних спонсорів, у яких підписані контракти з клубами і турнірами, які їх проводять. Ми отримуємо сигнал з певними спонсорськими проявами і не маємо права його змінювати. Є офіційні спонсори, яких ми зобов'язані показувати, іншої реклами немає", - сказала Лисенко.

Що стосується вікових позначок контенту, то Лисенко пояснила, що це казахські позначки, а не російські.

Олійник народився у Харкові, але в грудні 2014 року отримав громадянство Росії.