Трамп і Зеленський одразу знайшли спільну мову, - посол США в ЄС про телефонну розмову президентів

Постійний представник США при Європейському союзі Гордон Сондланд сказав, що президенти України і США знайшли спільну мову та невдовзі зустрінуться

Про це повідомляє Радіо Свобода.

“Вчора президент Зеленський досить довго спілкувався (телефоном – ред., ) із президентом Трампом, вони знайомилися. Я спілкувався з обома і до, і після цієї розмови. Розмова пройшла дуже успішно, вони відразу знайшли спільну мову. Президент Трамп наприкінці розмови запросив Зеленського до Білого дому в термін, який підходить для обох сторін, у найближчому майбутньому”, – сказав дипломат.

За повідомленням, президенти, зокрема, домовилися “предметно обговорити практичні питання українсько-американської взаємодії” під час візиту Зеленського до США.

Точна дата візиту Володимира Зеленського до США наразі невідома.

Гордон Сондланд розказав, що обговорював 26 липня під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, серед іншого, війну, питання енергетичної безпеки, становище в “Нафтогазі”, верховенство права.

За його словами, зараз за ініціативи президента США Дональда Трампа працює команда за участі міністра енергетики Ріка Перрі, послів Курта Волкера і Вільяма Тейлора, інших представників Держдепартаменту США, яка зосереджена на різних аспектах відносин з Україною.