У польському селі влада обіцяє нагороду парі, у якої народиться хлопчик - вже 9 років там народжуються тільки дівчатка

Невелике польське селище Мєйсце-Оджаньськє, розташований прямо біля кордону з Чехією, має цікаву аномаліію: там вже тривалий час народжуються тільки дівчатка

Глава селища Раймунд Фрішко навіть оголосив нагороду парі, яка народить хлопчика. Останній в Мєйсце-Оджаньському народився цілих 9 років тому.

"Мені ця ситуація здається незвичайною, тому варто спробувати зрозуміти, в чому причина. Я вирішив нагородити батьків, які народять першого хлопчика. Я не розкрию зараз, це це буде, але обіцяю, що воно того варте", - наводить його слова The First News.

Також він ініціював перевірку історичних записів, щоб зрозуміти, чи повторювалася коли-небудь така ситуація на цій території: "Пояснити цю загадку буде досить складно, але тут дійсно дівчатка народжуються набагато частіше, ніж хлопчики".

Томаш Голяш, глава бригади пожежників (24 дівчини і 8 чоловіків), розповів, що така ситуація триває в селі вже кілька десятиліть. 

"Я приїхав сюди, одружився на місцевій дівчині, яка народила мені двох дівчаток. У сусіда та ж ситуація. Я хочу собі сина, але мені здається це чимось нереальним", - розповідає він.