Зеленський розповів, чи просив у нього щось Пінчук в обмін на повернення Кучми у ТКГ

Президент Володимир Зеленський відповів, чи просив олігарх Віктор Пінчук щось в обмін на те, щоб переконати Леоніда Кучму очолити Тристоронню контактну групу у Мінську

Про це він сказав журналістам програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу "UA:Перший").

У відповідь на питання журналістів, чи просив олігарх Віктор Пінчук щось в обмін на те, щоб переконати Леоніда Кучму очолити Тристоронню контактну групи у Мінську, президент Володимир Зеленський зазначив, що ніхто у нього "нічого не просить, всі знають, чим це закінчиться". 

Журналісти запитали у президента, чи озвучував йому олігарх Пінчук умови, на яких він погодиться переконувати Кучму представляти Україну на перемовинах у Мінську.

"Всі знають, що ніхто у мене нічого не просить. Всі знають, чим це закінчиться", - сказав Зеленський. На уточнююче питання, чи Пінчук просто сидів поряд і допомагав вмовляти Кучму, він додав: "Так і є. Це є правда".

Щодо аргументів, які були у Пінчука, Зеленський зазначив: "Що це треба державі – і все. А які у нього можуть бути аргументи?".

Ввечері 31 травня олігарх Віктор Пінчук непублічно відвідував Адміністрацію президента Володимира Зеленського.

Близько 19 години вечора п’ятниці автомобіль олігарха виїхав з бокових воріт АП, біля яких на нього чекала автівка супроводу.

Цю ж машину та машину охорони екс-президента Леоніда Кучми журналісти помітили біля тих самих воріт Адміністрації президента Зеленського також у вівторок 28 травня.

Після публікації новини у Володимира Зеленського пояснили, що Пінчук приїжджав тоді до АП із екс-президентом України Леонідом Кучмою для консультацій щодо повернення останнього до мінського процесу.