Екс-начальнику Одеської поліції Головіну присудили домашній арешт

Запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрав ввечері у п'ятницю, 26 липня 2019 року, Солом'янський районний суд Києва колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Одеській області генералу поліції третього рангу Дмитру Головіну

Засідання з цього приводу тривало понад шість годин, передає Еспресо.TV з посиланням на одеську газету Думская.net.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили суддю відправити Головіна до СІЗО з можливістю виходу на свободу під заставу в розмірі 23 млн грн. Мовляв, є ризик, що він сховається на окупованій території Луганської області, звідки родом і де раніше працював.

Адвокати, серед яких Тетяна Сягровець (відстоювала інтереси батьків дітей, які загинули в "Вікторії"), говорили про невинуватість генерала і просили звільнити його під особисте зобов'язання. Захисники вважають, що поліцейського затримали незаконно. Сам він теж не визнає своєї провини.

Як наслідок суд відмовив слідству і відправив екс-начальника ГУНП в Одеській області під домашній арешт.

Прокуратура має намір оскаржити це рішення в апеляції.

Довідка

Головіна затримали 25 липня. Підозрюють в тому, що він нібито санкціонував переміщення значної кількості заарештованих цигарок вартістю 55 млн грн з одного приватного складу на інший, після чого тютюнові вироби зникли. Справу розслідувала фіскальна служба, сам начальник ГУНП ніяких документів про переміщення вантажу не підписував.

Генерал керував поліцією Одещини за президентства Порошенка.

Оглядачі називають його справу політично вмотивованою.