Трамп доручив перевірити зв'язки Google з Китаєм й погрожує Франції санкціями

Президент Сполучених Штатів розпорядився, аби правоохоронці вивчили свідчення щодо можливого співробітництва корпорації Google з урядом Китаю

Про це американський лідер написав в Twitter у п'ятницю, 26 липня 2019 року, передаэ Еспресо.TV.

"Стурбованість з приводу національної безпеки стосовно Google і її відносинам з Китаєм може бути чи не бути. Якщо є проблема, ми все з'ясуємо. Я щиро сподіваюся, що ні!", - зазначив Трамп.

Перед цим Трамп заявив, що адміністрація США ознайомиться з заявами підприємця, співзасновника платіжної системи PayPal Пітера Тіля про співпрацю Google з урядом Китаю. Тіль, який є радником Трампа, раніше розповів, що Google нібито співпрацює з Пекіном і китайськими військовими й закликав владу США провести розслідування. 

У відповідь Трамп Трамп назвав Тіля "чудовим і блискучим", який "знає цю тему краще за всіх".

Окрім того, наприкінці червня у зв'язках з КНР компанію Google Google запідозрив американський сенатор Джош Хаулі.

Своєю чергою Трамп ще у березні відкрито звинуватив компанію в зв'язках з офіційним Пекіном

"Google допомагає Китаю і їх армії замість американської. Жахливо!" - написав Трамп в Twitter, посилаючись на поразку Клінтон на президентських виборах 2016 року.

Окрім того, президент США відреагував на своїй сторінці на запроваджений Францією у п'ятницю, 26 липня, податок на продукцію американських технологічних компаній.

"Франція тільки що ввела цифрові податки на наші великі технологічні компанії. Якщо хтось і може це робити, то тільки та країна, звідки ці компанії родом, тобто США. Ми анонсуємо найближчим часом нашу відповідь на дурниці Макрона", - написав Трамп, додавши, що американське вино краще французького.