МЗС України назвало цинічним візит Медведєва до Криму на парад окупаційного флоту

Міністерство закордонних справ України висловило протест з приводу візиту прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва до окупованого Криму на парад до дня флоту РФ

Про це йдеться у заяві МЗС.

"Зазначена поїздка, яка розпочалася 28 липня, відбувається всупереч неодноразовим застереженням з боку України. Цинічною є мета "візиту – участь у параді окупаційного флоту Росії", - заявили у МЗС.

"Продовжуємо дотримуватися принципової позиції щодо неприпустимості неузгоджених з українською стороною відвідин російськими посадовими особами території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим і м. Севастополь", - підкреслили у відомстві.

Також у МЗС додали, що спроби російської сторони інтерпретувати подібні "візити" до України як внутрішньодержавні поїздки є нікчемними і свідчать про відверте нехтування Російською Федерацією загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, її зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами.

"Вкотре звертаємо увагу, що вся повнота відповідальності за негативні для Автономної Республіки Крим і Севастополь наслідки від тимчасової присутності на Кримському півострові російських окупаційних адміністрацій відповідно до норм міжнародного права покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта", - заявили у міністерстві.