Політв’язню Карпюку не віддають єдину за рік посилку з харчами

Українському політв'язню Миколі Карпюку, який перебуває у російській в'язниці "Володимирський централ", не віддають продуктову посилку з кавою та сигаретами через її велику вагу

Про це повідомляє адвокат Олексій Барановський, передає Українська правда.

Вага 27 кілограмової посилки, що складається в основному з кави, сигарет і чорного шоколаду була узгоджена з чиновниками Федеральної служби виконання покарань Росії

"Мій довіритель надіслав лист, в якому повідомив, що не отримав продуктову посилку вагою 27 кг, яку я йому відправив два тижні тому”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, за словами адвоката, Карпюк вже місяць не отримує газети за передплатою, у тому числі "Нову газету".

“З цього приводу я звернувся до ради з прав людини при президенті РФ - до Андрія Бабушкіного", - додав адвокат.

Барановський зауважив, що відсутність посилки, та наявність газет та радіо з сумнівним репертуаром впливає на психологічний стан підзахисного.

"Він скаржиться на радіо "Дичь-FM", репертуар якого викликає у нього суїцидальні думки. Помножте це все на невидачу газет, відмову в отриманні посилки і зрозумієте, що психологічний стан мого підзахисного зараз далеко не найкращий", - сказав адвокат.

Варто зазначити, що формальним приводом відмови в Росії назвали завелику вагу посилки. Проте торік в правила внутрішнього розпорядку виправних установ РФ був внесений ряд змін, одна з яких стосувалася граничної ваги посилок для ув'язнених. Раніше діяв ліміт у 20 кг, але він був знятий.

Карпюк може отримати лише одну посилку в рік. Барановський уже подав скаргу в УФСІН Володимирської області та прокуратуру через інцидент.
Поза тим, адвокат також звернувся з проханням до начальника "Володимирського центру" змінити радіостанцію, яку змушені прослуховувати в денний час в’язні Т-2.