В уряді пропонують обладнувати пляжі пандусами та спусками

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує облаштовувати на пляжах спуски у воду та зручні пандуси, щоб могли плавати люди з інвалідністю, люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

За його словами, сьогодні більшість пляжів в Україні не облаштовані банальними зручностями - роздягальнями, туалетами, душовими.

“Зараз розглядається пропозиція обов’язково влаштовувати при їх проектуванні або реконструкції спеціально обладнані спуски у воду та зручні пандуси, облаштовані доріжки, окремі зони для безпечного купання, де могли би плавати люди з інвалідністю, люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми. Та інші зручності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп”, - пропонує він

Парцхаладзе нагадав, що з 1 квітня набрав чинності новий ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”, який запровадив створення обов’язкового безбар’єрного простору у всіх громадських місцях. 

“У новому ДБН щодо благоустрою хочемо прописати ці та інші конкретні вимоги до облаштування таких доступних зручностей на пляжах, щоб комфортно було кожному”, - додав він.