Кличка можуть перепризначити: на посаду голови КМДА розглядають кілька кандидатур

Керівник Офісу президента каже, що серед кандидатур, яких розглядає Зеленський, є і чинний голова КМДА Віталій Кличко

Про це повідомив голова Офісу президента України Андрій Богдан на брифінгу, передає Еспресо.TV.

Відповідаючи на запитання, чи президент перепризначить Кличка після його звільнення з посади голови КМДА, як того вимагає рішення Конституційного суду від 2003 року, Богдан заявив, що дане рішення не стосується закону "Про місцеві державні адміністрації" та закону "Про столицю України – місто-герой Київ" у редакції 2019 року.

"Це рішення Конституційного суду 2003 року. Після цього цей закон не один раз було змінено, і це рішення Конституційного суду 2003 року не має ніякого відношення до закону "Про місцеві державні адміністрації" та закону "Про столицю України – місто-герой Київ" у редакції 2019 року. Воно стосувалося тоді мера Омельченка та законодавства 2003 року, яке відтоді було повністю змінено", - сказав Богдан.

Він також підкреслив, що наразі є кілька кандидатур на посаду голови КМДА. Разом з цим, керівник ОПУ додав, що це політичне рішення, і політична відповідальність президента.

Серед претендентів є і нинішній міський голова Києва. 

"На зустрічах із паном Кличком я йому говорив, що він теж один із претендентів, оскільки він відома публічна особа. Якщо народ і влада побачать, що помінялися справи в Києві, то він може бути перепризначений", - зауважив Богдан.